Перейти до вмісту

Вступникам 2023!

Привіт, вступникам 2023! Чекаємо на офіційно затверджений документ, проведення вступної кампанії у 2023 році!
Що ним може бути передбачено?

• Вступники на основі повної загальної середньої освіти вступатимуть за результатами національного мультипредметного тесту (НМТ) (подібно до 2022 року).
Проте у 2023 році НМТ буде складатись із чотирьох обов’язкових предметів:

  • української мови
  • математики
  • історії України
  • однієї з іноземних мов (на вибір вступників будуть запропоновані англійська, французька, німецька та іспанська мова)).
    В окремий день вступники зможуть (за бажанням) скласти додатковий предмет НМТ (фізику, хімію чи біологію), результатом якого можна буде замінити оцінку з історії України або іноземної мови.

• Вступників до магістратури зараховуватимуть за результатами єдиного вступного іспиту (ЄВІ).
Він поєднує тест загальної навчальної компетентності та тест з іноземної мови (англійської, німецької, французької, іспанської на вибір вступника)).

• Без зовнішніх іспитів (НМТ, ЄВІ, ЄФВВ), а лише за результатами вступних випробувань у закладі вищої освіти можна буде вступити на контракт на основі повної загальної середньої освіти, освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра (освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, ступеня вищої освіти молодшого бакалавра) та освітнього ступеня бакалавра на навчання на спеціальності, яким надається особлива підтримка.
Вступники, які раніше здобули диплом магістра або спеціаліста, зможуть здобувати магістерський рівень за результатами ЄВІ.

• У вступній кампанії 2023 року не планується використовувати середні бали раніше здобутих документів про освіту та сільський коефіцієнт. Галузевий коефіцієнт буде використаний для підтримки вступників на основі повної загальної середньої освіти та освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра (освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, ступеня вищої освіти молодшого бакалавра) із пріоритетним вибором (перша та друга пріоритетності) однієї зі спеціальностей, яким надається особлива підтримка. Регіональний коефіцієнт буде визначено навесні залежно від воєнно-політичної ситуації в Україні.

• Передбачено збереження усіх пільг та пільгових категорій, зокрема для жителів тимчасово окупованих територій.

• Вступники будуть допускатись до конкурсного відбору на місця державного (регіонального) замовлення та можуть бути рекомендовані або переведені на такі місця в разі наявності конкурсного бала не менше ніж 130,000 (для дітей загиблих захисників України ця умова не застосовується).

Докладніше